<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Європа
17.12.2023 563

У Польщі пропонують на 20 років закрити агроринок для України

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив в інтерв'ю RMF FM, що український агроринок потрібно закрити на 20 років після вступу України до ЄС.

Про це пише "Європейська правда".

За його словами Польща повинна захистити свої інтереси у зв'язку зі вступом України до Євросоюзу. Міхал Колодзейчак наголошує, що в українському сільському господарстві домінують 95 фермерських господарств, додавши, що це холдинги, в чиїх руках перебуває половина сільськогосподарських земель в Україні.

"Нам потрібно захистити свої інтереси, наприклад, як це зробила Німеччина, коли Польща вступила до ЄС – тоді ринок праці для поляків був заморожений на 8 років. Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольча продукція з України – сира й перероблена – не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС", – зазначає Колодзейчак.

Через відсутність регулювання між Польщею та Україною, за його словами, "призводить до драми в польському селі". Крім того, Колодзейчак звинувачує попередню владу від партії "ПіС" у дозволі на "нелегальний і неконтрольований імпорт" зерна з України.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі пропонують на 20 років закрити агроринок для України 5.00 5 1
Політика / Європа
17.12.2023 563
Еще материалы раздела «Європа»