<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Політика
Європа
19.12.2023 1020

Вступ України до ЄС затягнеться: The Times оцінило, чому і наскільки

Автори статті вважають, що вступ України до ЄС призвів би до найрадикальніших змін у блоці за останні десятиліття.

1de630ff1be5df789a92749b9c191afb_19.12.23

Через низку проблем вступ України до Євросоюзу може бути відтермінований щонайменше до 2030 року. Не виключено, що Київ може чекатиме і до наступного десятиліття. Пише ТСН. 

Про це пише The Times.

Автори матеріалу вказують, що суперечки на саміті ЄС щодо перегляду витрат – це дрібниці порівняно з тим, що вартість членства України у блоці може стати у 186 млрд євро. Саме таку суму повинні будуть віддати потужні країни Євросоюзу.

Більшість європейських держав також побоюються втратити право національного вето у таких питаннях, як майбутні бюджети або розширення блоку.

Зазначається, що членство в ЄС має як тактичний, так і геополітичний характер. Це допомогло б зміцнити Україну, закріпивши її позиції на Заході перед можливим переобрання Дональда Трампа на пост президента США. Цей політик чітко заявив, що прагне припинити фінансування української армії.

"Україна є частиною геополітичної сфери Європи. Так само, як і західні Балкани, Туреччина та Кавказ... Це піднімає ще одне питання: чи можна дозволити Україні перестрибнути через чергу, коли потреба у прийнятті Сербії, Албанії та Боснії є ще більш нагальною?" – ставлять запитання автори публікації.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вступ України до ЄС затягнеться: The Times оцінило, чому і наскільки 5.00 5 3
Політика / Європа
19.12.2023 1020
Еще материалы раздела «Європа»