<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Росія
19.12.2023 341

РФ повертає на фронт солдатів із загону "Шторм-Z" навіть після ампутацій, - розвідка Британії

Росіяни відмовляються належним чином лікувати своїх солдатів з підрозділу "Шторм-Z". Їх повертають на фронт з ранами, які не загоїлися, і навіть ампутаціями.

Про це свідчать дані британської розвідки, повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Бійців російського підрозділу "Шторм-Z" з високою ймовірністю повертають на бойову службу з ранами, які не загоїлися, і навіть після ампутацій кінцівок", - сказано в повідомленні.

За інформацією розвідки, донецькі бойовики, "вагнерівці" та солдати зі "Шторм-Z" після поранень отримували мінімальне лікування або їх зовсім не намагалися вилікувати.

При цьому у розвідці Британії додають, що, ймовірно, до новобранців у "Шторм-Z", яких звільнили з в'язниць для війни, ставляться особливо погано. У більшості випадків вони не мають документів, які необхідні для доступу до госпіталів.

Що відомо про "Шторм-Z"

Нагадаємо, "Шторм-Z" - це підрозділ, куди здебільшого входять російські в'язні. Їх відправляють штурмувати позиції українських військових і використовують як "гарматне м'ясо".

Видання Reuters ще на початку жовтня повідомляло про те, що окупантам зі "Шторм-Z" не надають медичної допомоги - їх залишають помирати прямо на полі бою у разі поранень.

За інформацією журналістів, загони по 100 - 150 таких бійців відправляють на найуразливіші ділянки фронту як витратний матеріал.

Раніше стало відомо, що окупанти зі "Шторм-Z" стали частіше втікати з поля бою. Про це розповіли у Збройних силах України.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ повертає на фронт солдатів із загону "Шторм-Z" навіть після ампутацій, - розвідка Британії 5.00 5 1
Політика / Росія
19.12.2023 341
Еще материалы раздела «Росія»