<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
18.12.2023 356

Ціни на автогаз обвалилися на 30%

Ціни на автомобільний газ в Україні суттєво знизилися після різкого подорожчання в жовтні-листопаді. Вартість буде знижуватися і надалі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна.

За його словами, на АЗС вже з'явилася ціна 30,45 гривень, хоча ще вчора було 31,45 грн/л. "Думаю, завтра просяде нижче 30 грн/л. За тиждень, не виключаю, побачимо 27. А по мірі того, як будуть відкривати польський кордон - ще нижче", - написав він.

Куюн зазначив, що ще два тижні тому дехто торгував по 39,99 грн/л.

Він нагадав, що проблема почала формуватись ще у жовтні через зростання черг на кордоні внаслідок активізації агроекспорту. Якщо раніше газовоз робив чотири ходки на місяць, то у жовтні ледве встигав одну.

"Страйк польських перевізників з 6 листопада обнулив й цю невдячну роботу й заблоковував 30% нашого імпорту LPG, що їхали саме в автоцистернах саме через польську ділянку. Дефіцит запустив ціни в небо", - повідомив Куюн.

За його даними, ринок збільшив постачання залізницею; поїхав в об’їзд через Словаччину й нижче; збільшив постачання з Півдня. "Це був черговий іспит для паливного ринку й він склав його гідно", - додав він.

"Результат на табло. За останній тиждень оптові ціни втратили 30%, наразі становлять трохи більше 22 грн/л", - розповів Куюн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціни на автогаз обвалилися на 30% 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.12.2023 356
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»