<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
19.12.2023 322

У чотири рази більше, ніж у Чечні. ЗМІ назвали втрати елітної бригади морпіхів РФ в Україні

З початку повномасштабного вторгнення в Україну 155-а бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ втратила щонайменше 234 бійців. Це у чотири рази більше, ніж втрати цього підрозділу за 10 років війни у Чечні.

_viyskoviy_shevron_gettyimages_1427900149_40a0f9255bfa90e07763ad968cf07941_650x410_19.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російську службу BBC.

Як зазначається, імена 234 загиблих військовослужбовців BBC вдалося встановити спільно з виданням "Медіазона" за відкритими джерелами.

Серед загиблих, як стверджується, не менше 18 офіцерів, у тому числі начальник бронетанкової служби підполковник Сергій Москвичев, чотири майори та п'ять капітанів.

Після вивчення розташування могил на кладовищах у Примор'ї та сусідніх регіонах журналісти припустили, що реальні втрати бригади вбитими можуть становити близько 470 осіб.

При цьому кількість важкопоранених може становити близько 950 осіб, оскільки на кожного вбитого бійця в ході нинішньої війни припадає по 1,7-2 з тяжкими пораненнями.

Окрім того, у соцмережах родичі заявили про 42 бійці бригади, які зникли безвісти.

Зазначається, що під час вторгнення в Україну морпіхи виконували завдання, які зазвичай покладаються на загальновійськові з'єднання, наприклад, піший штурм позицій противника.

Найбільших втрат вони зазнали у Київській області в перші тижні війни, а також при спробах штурму Вугледара на Донецької області восени 2022 року.

За даними українських військових, саме 155-та бригада брала участь у захопленні Бучі, Ірпеня та Гостомеля і могла бути причетною до вбивств мирного населення.

Як повідомляють ЗМІ, третина втрат 155-ої бригади - мобілізовані. Велика кількість загиблих підтверджується тим, що бригаду почали поповнювати за рахунок колишніх ув'язнених, які підписали контракти з Міноборони РФ.

Попри високі втрати, російській владі вдається поповнити бригаду, уникаючи її розформування. Вона продовжує бої у районі Вугледару. Востаннє новину про смерть морпіха 155-ї бригади публікували 1 грудня.

155-та бригада морської піхоти РФ в Україні

За даними Інституту вивчення війни (ISW), попри значні втрати у живій силі та техніці, зокрема серед елітних підрозділів РФ, окупанти не полишають спроб захопити місто Вугледар Донецької області.

У звіті ISW навели дані, згідно з якими, 155-ту бригаду морської піхоти РФ, що вважалась "елітною", з початку вторгнення було знищено та відновлено цілих 8 разів.

Також нагадаємо, що у лютому українські військові під Вугледаром розбили вщент елітну бригаду морської піхоти РФ.

Тоді аналітики вказували, що провал під Вугледаром послабив віру росіян у здатність розпочати новий масштабний наступ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У чотири рази більше, ніж у Чечні. ЗМІ назвали втрати елітної бригади морпіхів РФ в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
19.12.2023 322
Еще материалы раздела «Світ»