<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремлявсі новини дня
Політика
Росія
20.12.2023 996

В Росії письменника Бориса Акуніна внесли до переліку терористів та екстремістів

Проти письменника також відкрили кримінальне провадження.

711d6d60f49f23f0f73c7eb31328d3e8_20.12.23

В  Росії письменника Бориса Акуніна внесли до переліку осіб та організацій, щодо яких є відомості про їхню причетність до екстремістської діяльності або терору. Пише ТСН. 

Про це повідомив "Росфінмоніторинг", повідомляють росЗМІ.

Крім того, російський слідчий комітет підтвердив порушення кримінальної справи стосовно письменника Акуніна. Зазначається, що справу порушено за статтями про "фейки" про армію та публічне виправдання тероризму. У відомстві повідомили, що збираються оголосити Акуніна, який від 2014 року проживає за межами Росії, в розшук.

Варто зауважити, що минулого тижня видавництво "АСТ" вирішило призупинити розповсюдження книг Акуніна та Дмитра Бикова. У видавництві заявили, що "публічні заяви письменників, які викликали широкий суспільний резонанс, вимагають правової оцінки".

Тим часом сам письменник відреагував на це рішення і заявив, що письменників "не звинувачували в тероризмі від часів великого терору".

"Це не поганий сон, це відбувається з Росією наяву, насправді. Бережіть себе, не втратьте себе, якщо ви в РФ. А якщо ви поїхали, але вам дуже важко на чужині і ви думаєте повернутися - не повертайтеся. Ніч буде ставати чорнішою і чорнішою. Але потім все-таки розвидниться", - заявив він.

Як повідомлялося, Росія заборонила ЛГБТ-рух, оголосивши його "екстремістським". Тепер російські суди зможуть позбавити людину волі просто за участь у діяльності ЛГБТ-організацій, дописи на їхню підтримку та публікацію символіки.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Росії письменника Бориса Акуніна внесли до переліку терористів та екстремістів 5.00 5 3
Політика / Росія
20.12.2023 996
Еще материалы раздела «Росія»