<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.12.2023 546

Україні вдається перехоплювати путінську “суперзброю” ракети “Кинджал”, – Міноборони Британії

Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані своєї розвідки повідомило, що Росія 14 грудня, схоже, вперше з серпня цього року застосувала балістичну ракету повітряного запуску Х-47М2 "Кинджал" (AS-24 KILLJOY – за класифікацією НАТО). Росія запустила щонайменше одну ракету в центральну Україну, ймовірно, по військовому аеродрому.

Відомство зазначає, що одна з шести “суперзброй”, про які Путін оголосив у 2018 році, ракети “Кинджал” була призначена відігравати важливу роль у майбутній військовій доктрині Росії. У війні в Україні Росія зарезервувала зброю для, на її думку, високоцінних, добре захищених цілей.

“KILLJOY (ракета “Кинджал”, – ред.) майже напевно мав неоднозначний бойовий дебют. Багато з його запусків, схоже, не потрапили в ціль, але Україні також вдалося перехопити атаки цієї нібито “непереможної” системи”, – йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні вдається перехоплювати путінську “суперзброю” ракети “Кинджал”, – Міноборони Британії 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.12.2023 546
Еще материалы раздела «Суспільство»