<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Політика
Росія
20.12.2023 344

Путін спростив видавання паспортів РФ для жителів Білорусі, Казахстану та Молдови

Диктатор підписав указ.

bcb9fd7756bd658206fe4645064bd2f6_20.12.23

Російський президент-диктатор Володимир Путін спростив набуття російського громадянства для громадян Білорусі, Казахстану та Молдови. Пише ТСН. 

Про це йдеться в указі кремлівського "фюрера", підписаному 18 грудня.

За новими правилами, для громадян трьох країн скасовуються обов’язкові вимоги про п’ятирічне проживання в Росії перед поданням заяви на громадянство, а також знання історії та основ державності РФ.

Для білорусів скасовується необхідність підтверджувати знання російської. Натомість для громадян Казахстану та Молдови зберігається необхідність скласти іспит з російської мови.

До слова, у липні 2022-го Путін підписав указ, який спрощує набуття громадянства Росії для всіх жителів України. Українське Міністерство закордонних справ засудило цей указ.

Нагадаємо, міжнародні дослідники розповіли, як на окупованих територіях українців змушують брати паспорт РФ. Зокрема, загарбники погрожують українцям в окупаціях депортацією та арештом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін спростив видавання паспортів РФ для жителів Білорусі, Казахстану та Молдови 5.00 5 2
Політика / Росія
20.12.2023 344
Еще материалы раздела «Росія»