<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки: весь список  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  ЗМІ: Залужний виїхав з України – що відомо  Кличко показав, як працює київська програма енергоенезалежності у багатоповерхівках  Рекордна спека йде до України: ДСНС попередила про небезпеку  Українці відповіли, що для них важливіше: вступ до ЄС чи до НАТО  Зеленський відповів, про що свідчитиме запрошення України до НАТО для Путінавсі новини дня
Політика
Україна
21.12.2023 425

Зеленський відповів, чи збирається звільняти Залужного

Президент Зеленський запевнив, що з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у нього робочі відносини.

Президент Володимир Зеленський прокоментував, чи дійсно між ним і головкомом ЗСУ Валерієм Залужним є конфлікт та чи збирається глава держави звільнити Залужного найближчим часом. Пише ТСН. 

Про це Зеленський сказав 19 грудня, під час великої пресконференції за підсумками 2023 року.

"Для чого комусь допомагати і розвивати цю тематику. Робочі у мене відносини із Залужним. Він має відповідати за результати на полі бою як головком ЗСУ. Разом із Генштабом ЗСУ. Є багато там питань. Є також командувач "Таврії" (Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" та його командувач генерал Олександр Тарнавський. – Ред.), який оперативним командуванням займався. Контрнаступ – це складне питання, складна історія", – сказав глава держави.

Він наголосив, що бути головкомом ЗСУ, як і бути президентом – "це велика честь".

"Це не тільки в ньому питання. Це питання у наших словах, у нашій риториці, діях. Нам потрібні міцні кроки і результати. Я не розвиваю будь-які складнощі в особистостях. Держава Україна – це не про особисте. Результат – кожен день. І відповідальність за цей результат", – сказав Зеленський.

На уточнювальне запитання, то змінить Зеленський головкома ЗСУ чи ні, він відповів: "Планую працювати, очікую від них рішень щодо мобілізації, очікую рішень про допомогу людям на фронті. Очікую дуже конкретних речей на полі бою. Стратегія зрозуміла. У нас є розуміння наших дій. Хочу бачити деталі. Я думаю, що це – справедливо".

Нагадаємо, що видання "Українська правда" у своїй статті стверджувало, що генерал Сирський нібито є "фаворитом Зеленського" і президент спілкується з ним в обхід головкома Валерія Залужного. ТСН.ua з'ясовував, чи дійсно є конфлікт між Офісом президента та Генеральним штабом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відповів, чи збирається звільняти Залужного 5.00 5 2
Політика / Україна
21.12.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»