<
НОВИНИ ДНЯ: Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалилисьвсі новини дня
Політика
Європа
21.12.2023 333

Молдова готується до протидії російському впливу під час виборів, - Санду

Росія продовжить займатися дестабілізацією ситуації в Молдові й активізується навесні.

Про це заявила президент Молдови Майя Санду, повідомляє РБК-Україна з посиланням на PRO TV Chisinau.

"Ми знаємо, що Кремль продовжить свої дестабілізаційні дії, і я знаю, що ці дії почнуться ближче до весни і будуть використовувати людей, які є в Молдові", - сказала вона.

Санду висловила жаль з приводу цього і уточнила, що РФ може змінити тактику втручання. Однак Молдові загалом зрозуміло, як діятиме Росія.

"Ми маємо винести уроки з місцевих виборів, і, наскільки я знаю, роботу ведуть на рівні кількох інституцій, щоб ці уроки можна було перетворити на аналіз і розробити конкретні заходи зі зниження ризиків і захистити демократичний процес під час голосування громадян", - додала Санду.

Вплив РФ на Молдову

Нагадаємо, раніше проросійська партія "Шор" у Молдові організовувала протести з метою скинути чинний уряд і вимагала імпічменту президента Майї Санду. У червні 2023 року Конституційний суд Молдови заборонив діяльність "Шор".

Раніше президент Молдови Майя Санду заявила, що Росія підкуповує виборців на місцевих виборах, які пройшли у листопаді.

Крім того, Кишинів намагається боротися з російською пропагандою. У жовтні 2023 року у Молдові заблокували доступ до 22 пропагандистських телеканалів РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Молдова готується до протидії російському впливу під час виборів, - Санду 5.00 5 1
Політика / Європа
21.12.2023 333
Еще материалы раздела «Європа»