НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
21.12.2023 477

Риторика Путіна "перечекати Захід" дає плоди: політтехнолог пояснив, чому пожвавішав диктатор

Очільник опанував "велике мистецтво брехати".

bcb9fd7756bd658206fe4645064bd2f6_21.12.23

Політтехнолог Борис Тизенгаузен розповів, що саме додає очільнику Кремля Володимиру Путіну наснаги ще активніше говорити маячню. Пише ТСН. 

Про це йшлося в інтерв'ю експерта "24 Каналу".

На початку повномасштабного вторгнення президенту РФ Путіну погано вдавалося брехати щодо ситуації в РФ та на фронті в Україні. Згодом йому почали готувати теми майбутніх виступів та відповіді на запитання, він все ретельно вивчав і тому дедалі активніше говорив маячню, вважає Борис Тизенгаузен.

"Велике мистецтво брехати так, щоб людині, яка не в контексті, сказане звучало логічно, але все було з точністю навпаки", – додав Тизенгаузен.

Він прокоментував виступ Путіна на колегії міноборони Росії і зауважив, що риторика диктатора "перечекати Захід" дає певні плоди.

"У 2022 році російський президент взагалі не проводив пресконференції. Натомість на другий рік великої війни "розвалився" на стільці й чотири години базікав про абсурдні речі. Знову повторивши шаблонну риторику про війну в Україні, звинувативши НАТО та Захід в посяганні на кордони Росії", – нагадав Тизенгаузен.

З огляду на це, Путін дійсно може окрилитися й так жваво виступати, вважає експерт.

За словами Тизенгаузена, РФ навчилася обходити запроваджені санкції, отже і обігравати Європу.

"У нього є вірні "собаки" в обличчі того ж прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який, якщо потрібно, то заблокує будь-яку ініціативу чи санкції від ЄС для Росії. Також допомагають Китай та Туреччина, яка займає серйозне місце в товарообігу з Росією", – нагадав Тизенгаузен.

Тому російський президент "став нормально почуватися".

"На жаль, увага до війни слабшає через природні причини: якщо довго показувати війну, всі втомлюються. Так було з Сирією та будь-якою іншою війною. Нам буде дедалі важче, але ми маємо серйозних партнерів", – вважає Борис Тизенгаузен.

Нагадаємо заяви, що останнім часом лунають у Росії щодо війни в Україні. До прикладу, очільник Кремля Путін заявив, що так звана "СВО" буде тривати доти, доки не буду виконані злочині "завдання" окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Риторика Путіна "перечекати Захід" дає плоди: політтехнолог пояснив, чому пожвавішав диктатор 5.00 5 2
Політика / Світ
21.12.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»