<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2023 1941

З України щоденно виїжджають близько 6000 чоловіків призовного віку

За добу з України по всій ділянці західного кордону виїжджають близько 6000 чоловіків призовного віку.

Про це повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук.

За його словами, за системою "Шлях" як волонтери щоденно виїздять 150-200 чоловіків.

При цьому серед тих хто виїжджає найбільше водіїв вантажних перевезень, супроводжуючих осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, багатодітних чоловіків, та ти, які виховують троє і більше дітей.

"В законодавстві не деталізовано системи контролю і можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання", – зазначив Матвійчук.

Окрім цього значна частина чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

Оценка материала:

5.00 / 3
З України щоденно виїжджають близько 6000 чоловіків призовного віку 5.00 5 3
Політика / Україна
20.12.2023 1941
Еще материалы раздела «Україна»