<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
21.12.2023 352

Чи здатна Україна мобілізувати 500 тисяч чоловіків за три місяці: експерт пояснив

Експерт наголосив, що без мобілізації перемоги не буде.

5212f6515b7a32f905f983945c696470_21.12.23

Україна здатна мобілізувати 500 тисяч осіб протягом навіть трьох місяців.

Про це в коментарі для ТСН.ua повідомив військовий аналітик Олексій Гетьман, коментуючи вчорашню заяву президента України про те, що Генштаб ЗСУ запропонував мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

Експерт про те, що без мобілізації не буде перемоги

"Мобілізація потрібна для того, щоб провести ротацію та планувати наші дії на весь наступний рік, – каже Гетьман. – Ми маємо вибивати ворога та робити наступальні дії. Якщо у нас не вистачатиме людей для наступальних дій, усі інші розмови про будь-яку іншу техніку не мають взагалі жодного сенсу. Якщо ворога утроє-уп'ятеро більше, то навіть маючи техніку, яким чином можна наступати? Треба мобілізувати пів мільйона людей. Важливо припинити розмови про те, хоче воювати людина чи ні. Жодна країна не виграла війну, спираючись на самих добровольців. Такого ніде не було. Має бути масова мобілізація, лише в такому разі ми зможемо перемогти".

Новий контрнаступ 2024 року

За словами Гетьмана, якщо прийдуть свіжі сили, то наступного року можливий новий контрнаступ.

"І буде дуже ефективним. Особливо якщо нам передадуть додаткову кількість техніки та літаки. Без панування в повітрі дуже важко вести наступальні дії. В бойовому статуті будь-якої країни НАТО прописано, що наступальні дії суходолом починаються лише після того, як досягнута перевага в повітрі", – каже аналітик.

Мобілізувати 500 тисяч осіб реально, вважає експерт

На запитання про те, чи реально мобілізувати за три місяці 500 тисяч (у перерахунку – приблизно 5500 кожного дня), Гетьман каже, що цілком.

"Реально. У нас мобілізаційна спроможність – декілька мільйонів. Просто треба швидше ухвалювати відповідні закони. Немає нічого складного. Це не означає, що треба виловлювати людей у спортзалах. Є багато інших можливостей. По-перше, повинно бути зобов’язання носити із собою документи. Патрулі мають право перевіряти їх, передавання повістки має фіксуватися. Росія переводить свою промисловість на воєнні рейки, звернулася до своїх партнерів, готується до серйозних бойових дій. А ми продовжуємо толерантно розповідати, а чи варто, якщо людині не дуже подобається. Наша країна в небезпеці, і небезпека стала ще більшою. Треба починати це усвідомлювати", – резюмував Олексій Гетьман.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи здатна Україна мобілізувати 500 тисяч чоловіків за три місяці: експерт пояснив 5.00 5 1
Політика / Україна
21.12.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»