<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Світ
21.12.2023 287

Росія отримує з КНДР неякісні снаряди, які розриваються прямо у стволах гармат, - Генштаб

Через недостатню кількість боєприпасів власного виробництва, російські війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні заряди низької якості, які постачає Північна Корея.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

"Зважаючи на недостатню кількість боєприпасів власного виробництва, російські окупаційні війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні заряди низької якості, що поставляються з Північної Кореї", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через незадовільний стан таких боєприпасів фіксуються непоодинокі випадки їх розриву прямо у стволах гармат та мінометів окупантів, що призводить до втрат озброєння та особового складу загарбників.

Зокрема, такі випадки зафіксовано в угрупуванні військ “Днепр”, де командувачем є генерал Михайло Теплінський.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, українські військові відбили 12 атак противника на Запорізькому напрямку, виснажують ворога на Мелітопольському напрямку. Ракетні війська уразили 4 склади боєприпасів противника.

Також згідно зі звітом Інституту вивчення війни, ЗСУ відбили російські атаки в районі самої Авдіївки, а також на північний захід, південний захід і безпосередньо на захід від Авдіївки. Можливо, українські війська відійшли на більш захищені позиції ближче до Роботиного.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія отримує з КНДР неякісні снаряди, які розриваються прямо у стволах гармат, - Генштаб 5.00 5 2
Політика / Світ
21.12.2023 287
Еще материалы раздела «Світ»