<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
22.12.2023 399

РФ фактично оголосила війну ще кільком країнам: Данілов перелічив, хто під загрозою

Данілов припускає, що Путін захоче "захищати" новоспечених російських громадян у Молдові та Казахстані.

4e613a013471eaae1b3aad63a09477f8_22.12.23

Рішення диктатора Путіна про спрощення набуття російського громадянства для громадян Білорусі, Казахстану та Молдови фактично свідчить про те, що Кремль фактично анонсував війну з цими країнами. Пише ТСН. 

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

За його словами, у Росії зараз переважають такі настрої, що нібито у них все вдалося, і вони перемагають.

"Вони (росіяни. – Ред.) надалі продовжують оголошувати війну наступним країнам... Щоб ми з вами розуміли, 18 грудня Путін підписав указ 962-й, який фактично оголошує війну Казахстану, оголошує війну Молдові, ну і закінчує розбиратися з Білоруссю", – каже секретар РНБО.

Данілов припускає, що після цього указу Путін захоче "захищати" новоспечених російських громадян, як це було вже на Донбасі і в Криму.

"Коли Путін каже, що всі громадяни цих країн можуть отримати паспорти Російської Федерації і відповідно після цієї процедури, як це відбувалося в Криму або на території Донецької, Луганської областей, вони будуть розповідати, що вони ідуть захищати громадян, які спілкуються російською мовою і які мають російські паспорти", – підсумував секретар РНБО.

Раніше міжнародні дослідники розповіли, як на окупованих територіях українців змушують брати паспорт РФ. Зокрема, загарбники погрожують українцям депортацією та арештом.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ фактично оголосила війну ще кільком країнам: Данілов перелічив, хто під загрозою 5.00 5 1
Політика / Світ
22.12.2023 399
Еще материалы раздела «Світ»