<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
22.12.2023 2163

РФ звинуватила Вірменію у невиконанні домовленостей щодо Карабаху. Пашинян різко відповів

Росія почала звинувачувати Вірменію в тому, що через неї нібито було порушено договір щодо Нагірного Карабаху. Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян відповів.

_gettyimages_1546648190_0fe4e024e929ec2c54147a42f63f4f2c_650x410_22.12.23

Як повідомляє РБК-Україна слова глави вірменського уряду наводить "Новини-Вірменія".

Він зазначив, що порадив би представникам російського міністерства закордонних справ, які почали звинувачувати Вірменію, прочитати "хто яке зобов'язання не виконав".

"Тобто у тристоронній заяві від 9 листопада написано, що Азербайджан має напасти на Нагірний Карабах, а російські миротворці в цей час мають бути в укриттях?" - додав Пашинян.

Він також зазначив, що Росія направляла свій миротворчий контингент на підставі рішення федеральних зборів РФ.

"І в цьому рішенні федеральних зборів зазначено, що миротворчий контингент перебуває там для захисту цивільного населення. Де зараз цивільне населення Нагірного Карабаху?" - зазначив прем'єр.

Звинувачення Росії

Нагадаємо, раніше представник МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що домовленості в рамках тристоронньої угоди з Азербайджаном та Вірменією щодо Нагірного Карабаху були не виконані переважно через Вірменію.

Це вже не перші російські звинувачення у бік Вірменії. Раніше Захарова заявляла, що Єреван намагається "всидіти на двох стільцях", оскільки він налагоджує стосунки із Заходом.

Також представник МЗС РФ критикувала Вірменію за участь у зустрічі щодо української формули миру. Вона називала такі дії антиросійським жестом.

Оценка материала:

5.00 / 4
РФ звинуватила Вірменію у невиконанні домовленостей щодо Карабаху. Пашинян різко відповів 5.00 5 4
Політика / Світ
22.12.2023 2163
Еще материалы раздела «Світ»