<
НОВИНИ ДНЯ: Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
21.12.2023 984

Уряд національної єдності та новий прем’єр: як українці ставляться до ідеї

Більше третини українців позитивно ставляться до ідеї опозиційних фракцій у парламенті щодо створення уряду національної єдності (за прикладом Ізраїлю). Але три чверті не бачать кандидатів у прем’єри.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування КМІС.

За даними опитування, 37% українців позитивно ставляться до створення уряду національної єдності, 38% - нейтрально, а 19% - негативно. Решта 7% не визначилися зі своєю думкою.

Також респондентам у відкритому форматі ставилося запитання, а кого б вони хотіли бачити на чолі такого уряду. Більшість респондентів (76%) не змогли відповісти на запитання.

Респонденти, які змогли відповісти на запитання, назвали 71 різне прізвище. Відносно найчастіше називалися п’ятий президент Петро Порошенко, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, зараз можна говорити про стримано-позитивне сприйняття створення уряду національної єдності.

"Можливо, вплинуло те, що ми у формулюванні запитання перерахували основні фракції в парламенті, які можуть входити в Уряд національної єдності. Як ми бачимо з інших даних, українці досить критично ставляться до всіх перерахованих чотирьох партій", - зазначив він.

Тобто частина респондентів стримано або негативно ставляться за рахунок такого складу, якому вони не дуже довіряють.

"Імовірно, якби ми запитували про просто широке об’єднання різних суспільних громадсько-політичних та волонтерських сил, то така ідея отримали би більше схвалення", - додав соціолог.

Опитування було проведене 4-10 грудня 2023 року серед 1200 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд національної єдності та новий прем’єр: як українці ставляться до ідеї 5.00 5 1
Політика / Україна
21.12.2023 984
Еще материалы раздела «Україна»