<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
21.12.2023 374

Верховна Рада легалізувала медичний канабіс

Верховна Рада в другому читанні проголосувала за легалізацію медичного канабісу в Україні. Законопроєкт №7457 прийнятий 248 голосами в цілому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка.

Голосування по фракціях:

  • "Слуга народу" - 178

  • "Європейська солідарність" - 0

  • "Батьківщина" - 0

  • "Платформа за життя та мир" - 10

  • "За майбутнє" - 7

  • "Голос" - 19

  • "Довіра" - 12

  • "Відновлення України" - 12

Загалом "за" віддали свої голоси 248 нардепів.

1+

0+

Фото: результати голосування в Раді за легалізацію медичного канабісу в другому читанні (t.me/yzheleznyak)

"Закон вводиться в дію через півроку після його опублікування. Тому це десь друге півріччя 2024-го року", - написав Железняк.

Нагадаємо, що Україна йде довгий і поступовий шлях до легалізації медичного канабісу, який використовується у виробництва ліків. Тепер, після ухвалення законопроєкту уряду надається термін шість місяців, за який він має розробити всі підзаконні акти, накази, щоб цей закон запрацював.

Зауважимо, що медичний канабіс буде відпускатися тільки за електронним рецептом, у вільному продажі його не буде. І що також важливо: законопроектом прямо заборонений рекреаційний канабіс (простими словами, який вживають виключно для "задоволення").

При цьому використання канабісу в медичних цілях є поширеною світовою практикою, а його лікувальні властивості визнані всім цивілізованим світом.

Препарати на основі канабісу використовуються для зменшення больових відчуттів, спазмів та судом м’язів, лікування анорексії, ПТСР та тривожних розладів. Також при лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу.

Крім того, його застосовують для полегшення болю та страждань важкохворим та паліативним хворим, в тому числі онкологічним хворим і пацієнтам з ВІЛ. Разом медичний канабіс можна застосовувати для полегшення самопочуття пацієнтів при хворобі Альцгеймера, бічному аміотрофічному склерозі, сильному хронічному болю та нудоті.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс 5.00 5 1
Політика / Україна
21.12.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»