<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
Політика
Україна
22.12.2023 381

В Міноборони пояснили слова міністра Умєрова про звільнення Криму 2024 року

За словами речника Міноборони, видання Bild перекрутило слова Умєрова про те, коли ЗСУ деокупують Крим.

de9a620bd1039cbbde6ae7ec29a1eb0a_22.12.23

Німецька газета-таблоїд Bild перекрутила слова міністра оборони України Рустема Умєрова про те, що українські військові звільнять Крим у 2024 році. Пише ТСН. 

Про це у коментарі "Громадському" заявив речник Міноборони Ілларіон Павлюк, який був присутній на інтерв'ю.

Bild, цитуючи Умєрова, написав, що Крим може бути звільнений наступного року, а Умєров нібито "впевнений у цьому на сто відсотків".

Насправді міністр оборони сказав, що "Крим буде звільнено — 100%. Це наша стратегічна мета". Але точних термінів він не називав і не стверджував, що йдеться саме про 2024 рік.

"Журналіст ставив це запитання кілька разів (про ймовірність звільнення Криму 2024 року. – Ред.), але міністр уникнув будь-яких точних прогнозів із датами", – запевнили у пресслужбі Міноборони.

Зауважимо, що це вже друге пояснення слів очільника Міноборони з його інтерв'ю Bild.

Також цьому виданню Рустем Умєров заявив, що українці призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах будуть змушені з’явитися до призовних пунктів. Однак у Міноборони пояснили, що ця інформація не зовсім правдива.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Міноборони пояснили слова міністра Умєрова про звільнення Криму 2024 року 5.00 5 1
Політика / Україна
22.12.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»