<
НОВИНИ ДНЯ: Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травнявсі новини дня
Політика
Україна
22.12.2023 2209

Призов з-за кордону — буде чи ні: в Міноборони пояснили заяву Умєрова

Міністерство оборони заперечує плани призвати чоловіків до лав ЗСУ з-за кордону.

f21130cc9828d10177c91afb80548b59_22.12.23

У Міноборони України пояснили слова міністра Рустема Умєрова про те, що чоловіків, які перебувають за кордоном, нібито збираються призвати до лав ЗСУ. Пише ТСН. 

Коментар начальника управління преси та інформації Міноборони Ілларіона Павлюка наводить видання "Бабель".

Так, міністр оборони України Рустем Умєров дав інтервʼю німецькому Bild. Видання, посилаючись на його слова, пише, що Міноборони планує призвати на військову службу з-за кордону чоловіків-українців віком 25—60 років. Їх "попросять" зʼявитися до призовних пунктів ЗСУ, інакше до них будуть "застосовані санкції".

Однак у Міноборони пояснили, що ця інформація не зовсім правдива. За словами Павлюка, Bild "змістив акцент" і подав слова міністра Умєрова не зовсім коректно.

"Міністр у цілому говорив журналістам про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. Ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає", - пояснили у Міноборони.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 4
Призов з-за кордону — буде чи ні: в Міноборони пояснили заяву Умєрова 5.00 5 4
Політика / Україна
22.12.2023 2209
Еще материалы раздела «Україна»