<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.12.2023 367

Заморозка чи консервація? Дієтолог розказала, які овочі краще вибрати взимку

Взимку нам дуже часто не вистачає вітамінів, які забезпечують гарне самопочуття та бадьорість. Вживання овочів - це база правильного харчування. Але ж які з них краще підходять для щоденного споживання?

_konservatsiya_zakrutka_freepik_com__7__47c3fea04a8a331e153ee0fb19b8b500_650x410_24.12.23

На це питання відповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис дієтолога Сніжани Ворошилової в Instagram.

Що треба знати про овочі взимку

Вважається, що по овочах критичним є зимовий період, але насправді, критичним є березень - червень, коли осінні продукти вже ніякі, навіть якщо вони долежали, заморожені вже втратили 80% користі, а свіжі ще не дозріли.

Варіанти тепличних овочів з магазину та консервація не є найкращими для побудови основи раціону, але інколи і вони можуть бути на тарілці.

Які овочі краще вживати взимку

Це сезонні, нетепличні овочі та коренеплоди: коріння селери, морква, гарбуз, буряк, редька салатна та дайкон, батат, картопля, різні види капусти (білокочанна, червона, кольрабі, пекінська, савойська), цибуля, часник, коріння петрушки та пастернаку.

Заморожені овочі. Це різноманітні овочеві мікси, зелений горошок, солодка кукурудза, стручкова квасоля, брюссельська капуста, а також цвітна, броколі, шпинат, перець, баклажан та цукіні.

Квашені овочі - помідори, огірки, капуста та інші.

Сушені та вялені овочі: томати, паприка, часник, коріння селери та пастернаку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Заморозка чи консервація? Дієтолог розказала, які овочі краще вибрати взимку 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.12.2023 367
Еще материалы раздела «Суспільство»