<
НОВИНИ ДНЯ: Печиво-мафін з малиновим джемом: рецепт ароматної випічки зі Швеції  Серед найкращих університетів світу - 11 вишів України. Хто потрапив у рейтинг  Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Саміт миру у Швейцарії: у Зеленського зробили нову заяву про участь Китаю  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралувсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2023 370

Міноборони купуватиме продукти харчування за новими правилами з 1 квітня: що зміниться

З початку другого кварталу 2024 року закупівлі продуктів харчування Міністерством оборони здійснюватимуть за новими правилами.

nvv_1284_id68545_1300x867_65d5a2499be2997e15900f6647206fe3_650x410_23.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

На засіданні міжвідомчої робочої групи генеральний директор Державного оператора тилу Арсен Жумаділов розповів, які підходи планується запровадити під час закупівель продуктів Міністерством оборони з 1 квітня наступного року. Ключовими з них є такі:

  • Закупівля продуктів харчування здійснюватиметься за каталогом з 409 найменувань, але товари в ньому на етапі підготовки тендерної документації агрегуватимуться у більш ніж 25 категорій (наприклад, "м’ясні вироби"). Це відкриває широкі можливості для участі в закупівельних процедурах українських виробників.
  • Під час формування очікуваної вартості замовник орієнтуватиметься на дані щодо середньостатистичних цін з різних джерел, в т. ч. Держстату.
  • Закупівля та логістика відокремлені. Виробник, який переміг у тендері, постачатиме продукцію на розподільчі центри. Послуги доставки з цих центрів до кінцевих споживачів закуповуватимуться державою окремо.
  • Буде використовуватися динамічна система закупівель. Вона передбачатиме кваліфікацію учасників до початку торгів, можливість бажаючим пройти кваліфікацію протягом періоду дії кваліфікаційної рамки, приховати з метою безпеки певні дані щодо учасників.
  • Стандартизовані меню будуть розроблені професійними технологами (в т. ч. тими, які нині захищають країну у лавах ЗСУ). Меню враховуватиме як потреби військових у різних видах раціонів, так і специфіку задоволення потреб в якісному харчуванні в умовах бойових дій.

Заходи Міноборони

Нагадаємо, Міністерство оборони заявило про намір боротися з нечесними закупівлями для української армії. Для цього була створена агенція закупівель у сфері оборони "Державний оператор тилу".

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков повідомив, що з грудня 2023 року закупівлями продуктів для армії займатиметься агентство "Державний оператор тилу".

Міністерство оборони оголосило про торги на закупівлю їжі для Збройних сил сьогодні, 1 листопада. Зокрема в правилах торгів були запроваджені деякі зміни, мета яких полягає у відсутності перебоїв й унеможливленні корупції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони купуватиме продукти харчування за новими правилами з 1 квітня: що зміниться 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»