<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2023 1687

У ДПСУ розповіли, які категорії чоловіків їдуть за кордон

Кількість перетинів кордону українськими чоловіками не зростає.

За інформацією ДПСУ, щодня з України через західний кордон виїжджають близько шести тисяч чоловіків призовного віку. Ця цифра включно з тими українцями, які в'їжджають до країни. Ба більше – аналіз кількох місяців показує, що чоловіки більше перетинали кордон на в'їзд, ніж на виїзд. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, інформує "24 Канал".

Представник ДПСУ наголошує, що чоловіки мають право перетинати кордон відповідно до тих правил, які діють на період воєнного стану. Щодня прикордонники відмовляють у перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску.

За словами Демченка, більшість чоловіків – це водії транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів і пасажирів і які внесені до системи "Шлях".

"Якщо говорити про правила перетину кордону, то розуміємо, що мають відбуватися вантажоперевезення, мають курсувати автобусні рейси. Це водії, власне, чоловіки, яким також дозволено перетинати кордон на виїзд. Вони становлять 50% від загальної кількості українських чоловіків у віці 18-60 років, які перетинають кордон на виїзд з України", – розповів речник Держприкордонслужби.

Крім того, 15-17% – це особи з інвалідністю та багатодітні батьки, які мають право на перетин. Орієнтовно 7% – чоловіки, які непридатні до військової служби. Волонтери, які їдуть для перевезення гуманітарних вантажів, становлять 3%. За словами Демченка, незначні відсотки становлять інші категорії, яким дозволено перетинати кордон на час воєнного стану.

"Не варто робити проблему з того, що така кількість чоловіків перетинає кордон. Адже відбувається рух як на виїзд з України, так і на в'їзд", – наголосив речник ДПСУ.

До слова, раніше начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ полковник Ігор Матвійчук заявив, що за добу близько 6 тисяч чоловіків призовного віку виїжджають через західний кордон України. З них за системою "Шлях" як волонтери їдуть 150-200 осіб.

Нагадаємо, в Міноборони пояснили заяву міністра Рустема Умєрова про те, що чоловіків, які перебувають за кордоном, нібито збираються призивати до лав ЗСУ. У відомстві наголошують, що зараз обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає.

Оценка материала:

5.00 / 4
У ДПСУ розповіли, які категорії чоловіків їдуть за кордон 5.00 5 4
Політика / Україна
23.12.2023 1687
Еще материалы раздела «Україна»