<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.12.2023 314

У НБУ пояснили зростання курсу долара останнім часом

Зростання попиту на валюту наприкінці року було очікуваним для Національного банку України. Відповідно НБУ почав відпускати курс.

Про це сказав заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, повідомляє Центр економічної стратегії у Youtube.

Ніколайчук повідомив, що у жовтні та першій половині листопада ситуація на валютному ринку була досить сприятлива, обсяги чистого попиту з боку бізнесу були на мінімумі за декілька місяців, тому курс долара падав, а гривня зміцнювалася.

"Ситуація почала розвертатися з другої половини листопада, і у грудні чистий попит продовжував зростати. Відповідно реагуючи на цю ситуацію ми почали продавати більше на ринку. Але водночас відповідно до задекларованих принципів ми почали дозволяти курсу (гривні) більше послаблюватися", - сказав він.

Ніколайчук зазначив, що девальвація була очікувана для НБУ. "Ми декларували, що наші дії на ринку будуть адекватними до відповідно ситуації, і курс має коливатися в обидві боки. Ми згладжуємо ці коливання. Водночас дозволяємо курсу виступати певним корегуючим механізмом для валютного ринку і для макроекономічних процесів", - додав заступник голови НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ пояснили зростання курсу долара останнім часом 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.12.2023 314
Еще материалы раздела «Економіка»