<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Літній наступ Росії. Де та коли Москва може нанести новий удар  Домашній соус "Песто": справжній смак Італії усього за 5 хвилин  Українським студентам дозволили виїзд за кордон: названо умови  Українці масово виїжджають із кількох країн ЄС: дані Євростату  Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізмвсі новини дня
22.12.2023 291

Чи виростуть ціни на продукти перед Різдвом та Новим роком

Скоро українці відзначатимуть Різдво Христове та Новий рік. Часто перед святами може спостерігатися зростання цін на продукти.

Керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Попович розповіла «24 каналу», чи можуть подорожчати продукти перед Різдвом.

Експертка зазначила, що деякі продукти в Україні подорожчають до свят. За її словами, на сьогодні найсуттєвіше додали в ціні імпортні продукти із-за кордону.

«Активізація цін в Україні спостерігається переважно у сфері імпортних товарів, особливо через блокаду кордону», – сказала вона.

Так, традиційні продукти для куті на Різдво (мед, горіхи та мак) залишаються стійкими до цінових стрибків, що демонструється протягом усього року.

Попович зазначила, що продукти борщового набору, такі як цибуля, буряк, картопля та інші, на сьогодні повністю забезпечуються внутрішнім виробництвом і зараз коштують на 60-70% менше порівняно з 2022 роком.

Зростання попиту на гриби перед святами може призвести до невеликого збільшення їхньої вартості, але ймовірно не більше 3-5%.

На святковому столі також має бути риба. Так, ціна на рибу буде залежати від розвитку ситуації на кордоні. Зокрема, живий короп, який вже подорожчав на 12%, перед святами зросте ще в ціні. Свіжоморожена скумбрія подорожчала на 3%.

«Хоча деякі продукти можуть подорожчати через зовнішні обставини, внутрішнє виробництво та доступність продуктів гарантують стабільність та забезпечують споживачів в цей святковий період», – додала Попович.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи виростуть ціни на продукти перед Різдвом та Новим роком 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.12.2023 291
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»