<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2023 318

ЗСУ знищили на півдні три ворожі бомбардувальники Су-34: що відомо

Українські оборонці здійснили успішну роботу.

e7b2f8ffbb909208e536a1bd42326860_23.12.23

Українські оборонці знищили три російські бомбардувальники Су-34 на півдні України у п'ятницю, 22 грудня. Пише ТСН. 

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Микола Олещук.

"Опівдні, на Південному напрямку напрямку – мінус три російські винищувача-бомбардувальника Су-34", - йдеться у дописі.

Успішна робота українських оборонців стала миттєвою відповіддю на послання окупантів, яке вони залишили на одному зі збитих вночі "Shahed".

"На шматку збитого "Шахеда" із серією "ЬІ" отримав послання від окупантів: "сDохните сYки". Чудова ідея! Ось вам наша відповідь! Вечного полета "братья", - йдеться у повідомленні Олещука.

Хто спланував спецоперацію

Речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що знищення трьох літаків Су-34 - це блискуче спланована операція їхнього командувача Миколи Олещука.

"Ви знаєте, було на півночі, коли знищили одразу три гелікоптери і два російських літаки, також в Одеській області двічі знищувались російські "сушки". І цього разу одразу три літаки на південному напрямку. Такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу позитивну статистику", - наголосив речник командування Повітряних сил.

Що відомо про збиття літаків

Telegram-канал "Николаевский Ванёк" повідомляє, що "вибухи в Чаплинському районі, а також у районі Каланчака" - це були звуки Су-34, що падали.

У Мережі публікують фото з місця приземлення пілотів російських Су-34. Також росіяни припускають, що винищувачі було знищено системами Patriot.

Російський авіаційний Z-блогер Fighterbomber повідомив про "бойову втрату". Спочатку він писав, що екіпаж наразі шукають. Згодом він повідомив, що "забрали і живих, і мертвих".

Нагадаємо, зранку 22 грудня український Генштаб розповів деталі про втрати РФ. Зазначалося, що російська армія втратила 324 літаки і 324 гелікоптери.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ знищили на півдні три ворожі бомбардувальники Су-34: що відомо 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»