<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2023 560

Ярош вказав на недоліки мобілізації: надто багато “вільних” хлопців у військовій формі

Мобілізацію потрібно проводити не масово, а точково.

98c19e944a2e3b6f848f691566fd13d9_24.12.23

Український громадсько-політичний діяч, екслідер “Правого сектору” та командувач “Української добровольчої армії” Дмитро Ярош вважає, що водночас із проведенням мобілізації потрібно оптимізувати той людський ресурс, який уже перебуває в Збройних силах. Пише ТСН. 

Про це він говорив в інтерв’ю на YouTube-каналі “LB live”.

За його словами, зараз в українській армії надто багато “вільних” хлопців у військовій формі.

“Якщо ти виїжджаєш умовно на другу лінію оборони, там стільки "праздно шатающихся" хлопців в військовій формі, які не залучені до активних дій... Тут власне треба працювати з командирами, командирами бригад в тому числі, щоб такого не було”, - зауважив Ярош.

Він вважає несправедливим, коли одні військовослужбовці сидять без ротації довгий час на передовій, а інші перебувають у такій бездіяльності, отримуючи кошти з бюджету.

Дмитро Ярош висловився за те, щоб мобілізація була не масовою, а точковою — “за тими військово-обліковими спеціальностями, які реально необхідні". Він також вважає, що в тилу потрібно більше займатися роз’яснювальною роботою і доносити до людей, що буде, якщо вони не підуть в армію.

Також Ярош різко виступив проти мобілізації жінок.

"Я противник знаходження особливо на першій лінії жінок... Я ж стара школа, ще радянська, сексист мене би назвали... Я от блокпости проїжджаю, по Україні їду, дивлюсь, дівчата-поліцейські стоять там на блокпостах, оце от нормально... Вони і допомагають, і звільняють власне хлопців від виконання тої роботи, яку отам жінка може зробити, якщо вона хоче служити... У нас достатньо ще чоловіків для того, щоб воювати", - наголосив він.

Нагадаємо, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла оприлюднила оновлену версію законопроєкту про мобілізацію з опрацюванням зауважень головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ярош вказав на недоліки мобілізації: надто багато “вільних” хлопців у військовій формі 5.00 5 2
Політика / Україна
24.12.2023 560
Еще материалы раздела «Україна»