<
НОВИНИ ДНЯ: У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Де в Україні школи почнуть навчання вже у серпні: названо області  Східний фланг НАТО вимагає негайно готуватись до нападу РФ: ініціатива Естонії набирає обертів  В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки: весь список  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  ЗМІ: Залужний виїхав з України – що відомо  Кличко показав, як працює київська програма енергоенезалежності у багатоповерхівкахвсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2023 432

Чому російські дрони досі долітають до Києва: Ігнат пояснив

За його словами, підбитий дрон ще може летіти декілька кілометрів.

e7d1f6b1b09b684884548a6aef607c6b_24.12.23

Російські дрони-камікадзе будуть долітати до Києва та Львова, оскільки летять певною траєкторією. Пише ТСН. 

Про це журналістці Янині Соколовій повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Чого долітають? Та зрозуміло чого. Тому що летять уламки, це підбиті дрони десь там раніше, можливо... Якби він попав повністю в цю хату, то там би не було поверху просто, а не от вибиті шибки у квартирі і пожежа. Це десь "подранок", як я їх називаю... Вони до Львова долітають, вони до Києва долітають і будуть долітати. Київ – це величезне місто, і вони шукають маршрути. Вони летять по дорогах, можуть по річці летіти. Не завжди вдається перехопити їх на підступах до столиці. Якщо навіть вдається перехопити... дрон уражений, який летить по інерції, може летіти підстрілений, уражений кулеметною чергою... ще кілометрів п'ять”, – наголосив Юрій Ігнат.

За його словами, такі речі трапляються, і від цього нікуди не дінешся.

“Якщо б'є по тому дрону "Гепард" чи зенітки влучають, чи ракета, то там шансів у нього вже немає, він розривається і падає вниз просто кусочками. А якщо його збивають на півдні вогневі групи тим, чим є, то він летить, і добре, якщо бойова частина не активується, то ще більш-менш ураження мало буде. Але якщо бойова частина активується під час падіння, то буде яма, вирва або от такі наслідки небажані”, – підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, що внаслідок знищення трьох ворожих бомбардувальників Су-34 є загиблі серед росіян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому російські дрони досі долітають до Києва: Ігнат пояснив 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»