<
НОВИНИ ДНЯ: Чи чекати на закінчення війни вже незабаром: як змінилася риторика Зеленського за рік  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Де в Україні школи почнуть навчання вже у серпні: названо області  Східний фланг НАТО вимагає негайно готуватись до нападу РФ: ініціатива Естонії набирає обертів  В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки: весь список  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  ЗМІ: Залужний виїхав з України – що відомовсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2023 403

Росія планує застосовувати нові боєприпаси: експерт пояснив загрозу

Йдеться про касетний некерований реактивний снаряд, який у Росії продемонстрували лише цього року.

6a697161cd5a4941825e94b82f88d267_24.12.23_1

У планах військової промисловості РФ на 2024 рік виробництво 10 тисяч нових некерованих реактивних снарядів С-8КЛ, з яких 5 тисяч буде передано у тимчасово окупований Крим.

Про це повідомив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі телеканалу “Еспресо”. Пише ТСН. 

"Це новий тип, що використовується такими літаками як Су-25, штурмовиками, і ударними вертольотами. Йдеться про касетний некерований реактивний снаряд у калібрі 80 мм, який є версією С-8. Він був продемонстрований лише цього року. Робота над ним завершилася у 2022 році. Було повідомлено про те, що є замовлення”, - зазначив він.

За його словами, із партії у 10 тисяч заплановано передати 5 тисяч у центр підготовки армійської авіації РФ, а ще 5 тисяч - у тимчасово окупований Крим, до Джанкоя, де розташована бойова база РФ.

“Це касетний некерований реактивний снаряд, який випускається зі стандартних блоків типу Б-8. Його дальність не оголошена, значиться понад 4 км. Заявлена вага – 7,7 кг. При чому снаряд містить близько 20 окремих уламково-кумулятивних елементів", - зауважив військовий експерт.

Олег Катков пояснив, що використання ворогом таких снарядів має низьку точність, але з касетними некерованими снарядами досягається нівелювання малої точності за рахунок площі ураження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник естонської розвідки Антс Ківісельг розповів, що Росія нарощує виробництво снарядів, однак із кількістю ракет у них проблеми.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія планує застосовувати нові боєприпаси: експерт пояснив загрозу 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»