<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
24.12.2023 299

Чи наважиться Путін відкрити другий фронт у Європі: прогноз експерта

До 2014 року Путін хотів пробити "коридор" до Калінінградської області.

c879a59abd63f5c2887f7ac5a6f5273b_24.12.23

Російський диктатор Володимир Путін уже заявив, що не збирається відмовлятися від поставлених цілей в Україні. Попри це, він може зайти далі і відкрити другий фронт у Європі. Зокрема, паралельно він заявив про створення Ленінградського військового округу поблизу Фінляндії. Пише ТСН. 

Чи наважиться на це Путін, відповів поллітехнолог Марат Гельман 24 каналу.

Чи наважиться Путін на другий фронт у Європі

За прогнозом експерта,  Путін до 2014 року вважав, що НАТО не здатне протиястояти російській агресії, а Україна буде в його "кишені". Проте, плани змінилися.

На думку Гельмана, до 2014 року Путін хотів пробити "коридор" до Калінінградської області. Він вважав, що НАТО не здатне буде протистояти агресії, а Україна буде "в його кишені", адже там перебував Віктор Янукович. Однак плани змінилися.

Водночас, сьогоднішні погрози Путіна не варто сприймати як блеф.

"Відкриття другого фронту в рази збільшує ймовірність швидкої поразки Росії. Звісно, рано чи пізно його система впаде. Але це вже внутрішні процеси. Російське суспільство має дозріти до цього. Або ж Путін фізично помре. Але коли говоримо про другий фронт – то це швидка поразка Росії. Ці погрози можуть бути реалізовані, але з не дуже високою ймовірністю", – зазначив Гельман.

Не дивно, що зараз Путін буде "вкладатися" у розпалювання конфліктів у світі.

Нагадаємо, у Кремлі заявили назвали статтю The Wall Street Journal про, що ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина ліквідувала "права рука Путіна", "бульварним чтивом".

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи наважиться Путін відкрити другий фронт у Європі: прогноз експерта 5.00 5 1
Політика / Світ
24.12.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»