НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2023 344

В ОП пояснили, як підвищити ефективність санкцій, щоб зменшити можливості Росії

Один із пріоритетів залишається незмінним - необхідно повністю позбавити Росію фінансових можливостей для фінансування війни проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

Як підвищити ефективність санкцій:

  • аналізувати ефективність обмежень та шляхів їх обходу;

  • розробити особливий правовий статус для Росії, який відкриє шлях до боротьби з "вторинними" санкціями та приватними компаніями, які дозволяють країні-терористу обходити важливі галузеві обмеження;

  • обмеження для компаній в Європі та США, які працюють на споживчому ринку Росії й є основними платниками податкові до бюджету країни-терориста.

"Нагадаю, що 40%+ російського бюджету - це затверджені асигнування на закупівлю військової техніки та мобілізацію", - пише Подоляк.

  • конфіскація російських заморожених активів у повному обсязі. Це різко покращить ситуацію з фінансуванням програм підтримки України та прискорить інвестиції у спільні військові виробництва.

"Головне: необхідно змусити Росію максимально заплатити за війну "тут і зараз", одночасно зменшивши її можливості купувати на світовому ринку товари військового призначення та подвійного використання з корупційною премією", - додав радник голови Офісу президента.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ОП пояснили, як підвищити ефективність санкцій, щоб зменшити можливості Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
23.12.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»