<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні школи почнуть навчання вже у серпні: названо області  Східний фланг НАТО вимагає негайно готуватись до нападу РФ: ініціатива Естонії набирає обертів  В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки: весь список  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  ЗМІ: Залужний виїхав з України – що відомо  Кличко показав, як працює київська програма енергоенезалежності у багатоповерхівках  Рекордна спека йде до України: ДСНС попередила про небезпекувсі новини дня
Політика
Україна
23.12.2023 326

РФ не використовує С-400 для обстрілів України, системи служать як ППО, – Ігнат

Для обстрілів України російська армія не використовує новітні зенітно-ракетні комплекси С-400. Вони служать для захисту повітряного простору РФ.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник повітряних сил Юрій Ігнат.

За словами речника, РФ найчастіше використовує ЗРК "С-300" для ударів по території України, оскільки цих ракет вони мають багато. Щодо "С-400", то ці системи небезпечні для української авіації.

"Комплекси С-400 не націлені на регіони, це більше виключення – використання їх по земних цілях. Це новітній зенітно-ракетний комплекс С-400 "Тріумф", який здатний знищувати повітряні цілі на великих відстанях. Це буде марнотратство з боку росіян, якщо вони будуть ними бити по наземних цілях", – сказав Ігнат.

ЗРК "С-400" окупанти розмістили на окупованих територіях та в Криму. Завдяки комплексам, росіяни захищають повітряний простір.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ не використовує С-400 для обстрілів України, системи служать як ППО, – Ігнат 5.00 5 2
Політика / Україна
23.12.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»