<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Україна
25.12.2023 996

В УГКЦ відповіли, чи благословлятимуть одностатеві пари після заяви Ватикану

Ватикан дозволив священникам благословляти одностатеві пари.

d9fda974eb043881f784dc48fc7d7063_25.12.23

Очільник Української греко-католицької церкви (УГКЦ) блаженніший митрополит Святослав заявив, що в УГКЦ не благословлятимуть одностатеві пари. Пише ТСН. 

Про це йдеться на сайті УГКЦ.

Він зазначив, що затверджена Папою Римським Франциском декларація Fiducia Supplicans, яка дозволяє благословляти одностатеві пари, не має правової сили для вірян УГКЦ. Вона стосується латинської, а не східних католицьких церков.

"Українська Греко-Католицька Церква є однією зі Східних Католицьких Церков, тому має свою літургійну, богословську, канонічну та духовну спадщину, якої всі вірні зобов’язані дотримуватися та яку повинні плекати (ККСЦ, кан. 39–41). Значення поняття "благословення" в УГКЦ та Латинській Церкві є відмінними", – пояснив він.

Також митрополит Святослав вважає, що треба уникати "двозначних жестів, висловлювань і понять", які "можуть викривити чи спотворювати Боже слово та вчення церкви".

УГКЦ підпорядковується Ватикану, але дотримується переважно східного обряду.

Нагадаємо, Папа Римський дозволив благословляти одностатеві пари.

Оценка материала:

5.00 / 2
В УГКЦ відповіли, чи благословлятимуть одностатеві пари після заяви Ватикану 5.00 5 2
Політика / Україна
25.12.2023 996
Еще материалы раздела «Україна»