<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макронавсі новини дня
Політика
Україна
25.12.2023 318

Данілов пояснив різницю між мобілізацією та рекрутингом

Міноборони співпрацює з чотирма компаніями для рекрутингу.

cd5f62abed976ccda56162bdf4506086_25.12.23

Рекрутинг та мобілізація - це різні процеси, які не потрібно зрівнювати. Рекрутинг жодним чином не замінює мобілізацію. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "Українського радіо" заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Данілов, пояснює, що рекрутинг - це коли людина самостійно бачить, що військовим потрібна та чи інша професія, а тому вступає до Сил оборони через рекрутингову компанію.

"Це в жодному разі не замінює мобілізацію, це два різні процеси. Це за власним бажанням. У Міноборони сьогодні вже чотири компанії, з якими співпрацює щодо рекрутингу, проте це не дорівнює процесу мобілізації. Це два різні процеси", - зауважив секретар РНБО.

Щодо мобілізації жінок, то Данілов заявив, що вона буде виключно на добровільній основі.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов висловився про терміни такої мобілізації. За його словами, це відбудеться не найближчим часом. Її остаточний обсяг ще не визначено.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов пояснив різницю між мобілізацією та рекрутингом 5.00 5 2
Політика / Україна
25.12.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»