<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Україна
25.12.2023 553

Дикий заявив, що для вирішення проблем з мобілізацією необхідно прийняти два ключових рішення

Він заявив, що одне рішення населенню сподобається, а інше ні.

68cf9dc7818ed13f52ebe8ca53d8f3f0_25.12.23

В Україні необхідно комплексно прийняти два рішення, які вирішать проблему з проведенням мобілізації. Пише ТСН. 

Про це в етері телемарафону заявив колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий.

"Те, що людям сподобається: ми маємо ввести граничний термін служби у війську навіть під час війни. Але паралельно з цим нам треба закрити головну дірку в нашому законодавстві. Як це не неприємно, нам треба криміналізувати ухилення від військового обліку", - зазначив Дикий.

Він заявив, що дезертирів необхідно карати жорстко, вони повинні отримувати 5 років тюрми у випадку ухилення від мобілізації.

"А якщо ти просто не стоїш на обліку в військкоматі, просто посилаєш на всі "заставки" воєнкома з повісткою, виходиш через вікно в ТЦК – так от, це адміністративне правопорушення, 1400 гривень штрафу. Під час війни це не припустима розкіш. Коли людина буде стояти перед вибором: відвоювати 3 роки і повернутися або ті самі 3 роки відсидіти – це буде абсолютно інший вибір. От оці два рішення має прийняти Верховна Рада і ситуація зміниться", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Рустем Умєров заявив, що електронні виклики до військкомату отримають всі в Україні та за кордоном.

Крім того, ми раніше інформували, що одна з країн Європи заявила, що видаватиме Україні чоловіків призовного віку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дикий заявив, що для вирішення проблем з мобілізацією необхідно прийняти два ключових рішення 5.00 5 1
Політика / Україна
25.12.2023 553
Еще материалы раздела «Україна»