<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФвсі новини дня
Політика
Україна
25.12.2023 724

В чому різниця між мобілізацією та рекрутингом: пояснення Данілова

Сьогодні Міністерство оборони співпрацює з чотирма компаніями для рекрутингу. Проте це жодним чином не замінює мобілізацію.

4_c2cafe39eb750167e88acfb696bfb758_650x410_25.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова в ефірі "Українського радіо".

Як пояснив Данілов, рекрутинг та мобілізація є різними процесами, які не потрібно зрівнювати. Рекрутинг - це коли людина самостійно бачить, що військовим потрібна та чи інша професія, після чого вступає до Сил оборони через рекрутингову компанію.

"Це в жодному разі не замінює мобілізацію, це два різні процеси. Це за власним бажанням. У Міноборони сьогодні вже чотири компанії, з якими співпрацює щодо рекрутингу, проте це не дорівнює процесу мобілізації. Це два різні процеси", - зауважив секретар РНБО.

Мобілізація жінок

Мобілізація жінок буде виключно на добровільній основі.

"Якщо у тієї чи іншої жінки є бажання служити, вона може добровільно звернутися до ТЦК, заповнити документи, пройти медичну комісію. Після цього вона може брати участь на рівні з чоловіками. Але це лише за бажаннями осіб жіночої статі", - пояснив Данілов.

Мобілізація в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні продовжується мобілізація. Нещодавно в країні прийняли рішення змінити порядок її проведення, а Верховна рада розробляє законопроєкт, до якого вносить ініціативи військових.

Як розповів президент Володимир Зеленський, Генеральний штаб ЗСУ попросив додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей, що коштуватиме нашій країні додаткові 500 млрд гривень.

За словами Данілова, призов 500 тисяч людей не відбудеться найближчим часом.

Оценка материала:

5.00 / 2
В чому різниця між мобілізацією та рекрутингом: пояснення Данілова 5.00 5 2
Політика / Україна
25.12.2023 724
Еще материалы раздела «Україна»