<
НОВИНИ ДНЯ: Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Європа
25.12.2023 617

Боррель: Путін воюватиме до остаточної перемоги – на карту поставлене існування ЄС

Жозеп Боррель закликав до активнішої підтримки України.

e142837956c86279b54a2f41d60df5bb_25.12.23

Верховний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель наголосив, що президент Росії Володимир Путін найближчим часом не припинить повномасштабну агресію проти України, адже він вирішив воювати до остаточної перемоги. Дипломат закликав до активнішої підтримки України. Пише ТСН. 

Про це він заявив в інтерв’ю The Guardian.

"І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні", – зазначив Боррель.

Дипломат також підкреслив, що в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно звернути увагу на небезпеку, "яка виходить від великої держави" і яка загрожує європейській демократії.

"Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги. Успіх (Росії - ред.) залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості людей...І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні", – наголосив Жозеп Боррель.

Голова дипломатії ЄС зазначив, що Путін не може задовольнитися "шматком України" й дозволити решті території належати  Євросоюзу. Крім того, він розраховує, що вибори президента США створять сприятливіший сценарій для нього.

Нагадаємо, Боррель заявив про небезпеку для ЄС і закликав мобілізуватися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Боррель: Путін воюватиме до остаточної перемоги – на карту поставлене існування ЄС 5.00 5 2
Політика / Європа
25.12.2023 617
Еще материалы раздела «Європа»