<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Світ
26.12.2023 272

Судноплавний гігант Maersk відновить перевезення в Червоному морі, попри атаки хуситів

Данська компанія Maersk готується відновити судноплавство в Червоному морі та Аденській затоці завдяки спецоперації, яку очолюють США із захисту торгових суден від нападів єменських хуситів.

screenshot_1_d36a7d63d79dbb3ddae0ed529a60308d_650x410_26.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reutes.

Судноплавний гігант раніше цього місяця призупинив відправку суден через протоку Баб-ель-Мандеб, яка з'єднує Червоне море з Аденською затокою, через напади хуситів на його кораблі.

Згодом Сполучені Штати Америки оголосили про спецоперацію, яка спрямована на захист торгових суден в регіоні.

"Ми отримали підтвердження того, що оголошену раніше ініціативу безпеки Operation Prosperity Guardian створено та розгорнуто, щоб дозволити морській торгівлі проходити через Червоне море/Аденську затоку. Ми готуємося дозволити суднам відновити транзит як на схід, так і на захід", - заявили в Maersk.

Атаки хуситів на комерційні кораблі у Червоному морі

З листопада в Червоному морі продовжуються атаки єменських хуситів на торгові судна, які мають зв'язки з Ізраїлем. Як повідомлялося, 16 грудня британський есмінець збив ракетою Sea Viper безпілотник, який намагався атакувати торгове судно у Червоному морі.

Також крилата ракета наземного базування хуситів уразила комерційний танкер Strinda під прапором Норвегії. Судно було серйозно пошкоджено, на його борту виникла пожежа.

19 грудня Пентагон оголосив початок спецоперації під назвою Prosperity Guardian. Понад 20 країн погодилися приєднатися до коаліції, що очолює США, із захисту комерційних перевезень у Червоному морі від атак єменських хуситів.

Як стверджує Білий дім, Іран був "глибоко причетний" до планування операцій представників єменського руху проти торгових суден.

Оценка материала:

5.00 / 2
Судноплавний гігант Maersk відновить перевезення в Червоному морі, попри атаки хуситів 5.00 5 2
Політика / Світ
26.12.2023 272
Еще материалы раздела «Світ»