<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
26.12.2023 2414

Коли чекати на демобілізацію: Умєров озвучив плани

Умєров розповів, коли можна буде говорити про демобілізацію та що чекає мобілізованих.

a888d9a56bf36bf3717bebef09267cc5_26.12.23

Міністр оборони України Рустем Умєров у коментарі зазначив, що термін "демобілізація" можна буде застосовувати лише після завершення активної фази війни з Росією. Зараз же розробляються рішення, які дадуть можливість відпочити деяким воїнам. Пише ТСН. 

Про це міністр оборони Рустем Умєров сказав в інтерв'ю "Суспільному".

"Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після того, як закінчиться війна. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона перепочила або була частково звільнена. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно", - розповів він.

Міністр зауважив, що "демобілізація" для деяких військових не залежатиме від кількості новопризваних.

"Ми повинні розуміти, що це питання справедливості для всіх. І ми знайшли рішення, які будуть подані у Верховну раду. Це буде величезний кластер рішень, які накопичувалися останні два роки. А взагалі наша мета — змінити парадигму, щоб служіння не сприймалося як покарання", - сказав Умєров.

Нагадаємо, у Верховній раді тривають дискусії із Міністерством оборони і Генеральним штабом щодо процесу демобілізації під час воєнного стану. Раніше експредставник президента у ВР Федір Веніславський розповів, що пропонується протягом 36 місяців служби за мобілізацією передбачити можливість демобілізації. Є й інші пропозиції, їх зараз обговорюють.

Оценка материала:

5.00 / 4
Коли чекати на демобілізацію: Умєров озвучив плани 5.00 5 4
Політика / Україна
26.12.2023 2414
Еще материалы раздела «Україна»