<
НОВИНИ ДНЯ: Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник поясниввсі новини дня
Політика
Світ
27.12.2023 467

Екскомандувач силами НАТО в Європі пояснив, чому США вигідно забезпечити Україну зброєю

Він заявив, що питання про зброю віршується не в Києві, а Вашингтоні.

0f46793a8d0541627e86f30b4ee664a3_27.12.23

Колишній командувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс закликав негайно надати Україні всю необхідну військову підтримку. Пише ТСН. 

Про це він заявив в етері недільного радіошоу Cats Roundtable, інформує Голос Америки.

"Це дуже небезпечна ситуація, і реальні дії фактично не в Києві. Справжні дії відбуваються у Вашингтоні... Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їхня справа справедлива", – заявив Ставрідіс.

Він зазначив, що половина російської армії була знищена, "при цьому жоден солдат США не був убитий або навіть підданий ризику". Ставрідіс нагадав, що на це було витрачено всього 5% річного оборонного бюджету США.

"Ми можемо собі це дозволити, і ми повинні. Я стурбований війною в Україні лише в тому випадку, якщо США та наші європейські союзники не виконають взяті нами зобов’язання щодо підтримки України", – сказав адмірал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ скасовують наступальні операції через брак снарядів.

Крім того, ми раніше інформували, що у Міноборони повідомили про план з посилення української армії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Екскомандувач силами НАТО в Європі пояснив, чому США вигідно забезпечити Україну зброєю 5.00 5 1
Політика / Світ
27.12.2023 467
Еще материалы раздела «Світ»