<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2023 378

Чи призиватимуть в Україні ув'язнених і засуджених: відповідь ВР

Людей, які здатні боронити свою державу, можуть залучати до війська.

c10d26036023aa96acc7fbf932f92384_27.12.23

Ймовірно, в Україні може бути мобілізація ув'язнених і засуджених. У Верховній Раді обговорюють створення відповідного закону. Пише ТСН. 

Про це розповів нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі "Радіо Свобода".

Як це відбуватиметься

За словами Івченка, рішення командира чи певного керівного органу дозволить переглянути біографію, дізнатися, що зроблено, особисто поспілкуватися, побачити психологічний стан людини. Якщо побачать, що людина – патріот і може боронити кордони, її можуть запросити до лав Збройних сил України.

"Які далі будуть технічні моменти, якщо він має ще відсидіти 8 років, я так думаю, що це може бути на 8 років контракт зі Збройними силами. Я не можу коментувати підзаконні акти, але це буде на розсуд відповідного командира, який буде визначений Міністерством оборони, чи то бригади, чи то командира сухопутки, або територіальної оборони і так далі. Це буде визначено внутрішніми документами", – зазначив нардеп.

Раніше Івченко пояснив, як у новому законопроєкті про мобілізацію передбачене вручення повісток військовозобов’язаним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи призиватимуть в Україні ув'язнених і засуджених: відповідь ВР 5.00 5 1
Політика / Україна
27.12.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»