<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2023 389

ЗСУ знищили знищили десантний корабель "Новочеркаськ": на борту було "цінне" озброєння

"Новочеркаськ" вперше атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, однак тоді він отримав незначні пошкодження.

6a4a5118e73b98b46929ba53b23c5034_27.12.23

На борту знищеного у Феодосії десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" були безпілотники "Шахед". Пише ТСН. 

Про це пише Центр стратегічних комунікацій.

"Напередодні повномасштабного вторгнення росія додатково перекинула у Чорне море шість ВДК з Північного і Балтійського флотів, збільшивши угруповання кораблів цього класу до 13 одиниць.Ворог планував використати ВДК у десантних операціях із захоплення узбережжя Одеської та Миколаївської областей, однак отримав жорстку відсіч з боку сил берегової оборони України", - йдеться у повідомленні.

Фахівці центру зазначають, що на сьогодні ворожі ВДК використовуються для логістичних цілей: перекидання особового складу, військової техніки і боєприпасів між портами рф і тимчасово окупованими територіями України.

"ВДК "Новочеркаськ" вперше атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, а остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року. На борту корабля були БПЛА Shahed, які рф використовує для атак на українські міста", - наголосили у Центрі.

Також там нагадали, що Сили оборони України знищили або пошкодили такі ВДК, як "Саратов", "Цезар Куніков" (Чорноморський флот), "Оленегорський горняк" (Північний флот), "Мінськ" (Балтійський флот).

Нагадаємо, у Росії відреагували на атаку по десантному кораблю "Новочеркаськ".

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ знищили знищили десантний корабель "Новочеркаськ": на борту було "цінне" озброєння 5.00 5 2
Політика / Україна
27.12.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»