<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Україна готується до перемовин з РФ у червні: в РНБО відповіли  Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррельвсі новини дня
Політика
Україна
26.12.2023 512

Екіпаж "Новочеркаська" знищений, пошкоджена портова інфраструктура: Ігнат розповів подробиці

Повітряні сили знищили і корабель, і окупантів завдяки чітко скоординованим діям, зазначив Юрій Ігнат.

9041ddde6a44a1675221ce29d8a953a2_26.12.23

Унаслідок удару по великому десантному кораблю Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі Феодосії знищено особовий склад ворога, пошкоджено портову інфраструктуру і, можливо, судна забезпечення. Пише ТСН. 

Про це на брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Топподія цієї ночі – це знищення чергового російського військового корабля, який поповнить ескадру Чорноморського флоту на чолі з флагманом "Москва", який був потоплений раніше. З’явилось фото, там скелет один залишився від цього корабля, там обгоріло все фактично вщент. Після того вибуху зрозуміло, що не лише сам корабель знищений, можливо, ще якась портова інфраструктура, можливо, якісь судна забезпечення, які були поруч, точно екіпаж корабля, який знаходився поруч. Тому це дуже потужна подія для нас з вами – ми знищили і корабель, і окупантів завдяки чітко скоординованим діям", – зазначив Ігнат.

На супутниковому знімку, зробленому вранці 24 грудня, рамочкою обведено ВДК. На іншому фото те, що від нього залишилось.

Щодо стану російської ППО в Криму, речник зауважив, що на озброєнні ворога там, як і раніше, є доволі велика кількість засобів ППО різних типів малого, середнього та великого радіуса дії. Під час проведення спецоперацій Сили оборони цей фактор враховують для визначення місця проведення удару.

"Застосовуються певні тактичні прийоми, які проводяться нашими пілотами для того, щоб максимальна кількість засобів повітряного нападу досягла своєї цілі", – пояснив Ігнат.

Нагадаємо, вночі 26 грудня у Феодосії було знищено десантний корабель РФ "Новочеркаськ". Після потужних вибухів сталася масштабна пожежа. Крім того, відбувалася сильна детонація.

Повітряні сили поінформували, що корабель Чорноморського флоту атакували крилатими ракетами. Втім, якими саме – не уточнили.

Оценка материала:

5.00 / 2
Екіпаж "Новочеркаська" знищений, пошкоджена портова інфраструктура: Ігнат розповів подробиці 5.00 5 2
Політика / Україна
26.12.2023 512
Еще материалы раздела «Україна»