<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2023 333

Велика мобілізація 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки узялася така цифра

Валерій Залужний зазначив, що військове командування виконує функції захисту держави, відповідно, формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс.

07a02a61fb6a3af26559607a0b2e918e_27.12.23

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Генеральному штабу ЗСУ для успішного ведення бойових дій під час повномасштабної війни з Росією потрібно мобілізувати до Сил оборони України ще 450-500 тисяч осіб. І коштуватиме це 500 мільярдів гривень. Пише ТСН. 

Звідки взялася саме така цифра, пояснив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі 1+1 26 грудня.

"Питання (про мобілізацію - ред.) воно з одного боку просте, а з іншого боку - складне. Почнемо з того, що військове командування жодного запиту на такі цифри (400-500 тисяч - ред.) не робило. Військове командування продовжує виконувати функції захисту держави, відповідно, формує свої запити на боєприпаси, на зброю і, відповідно, на людський ресурс. Це робиться на постійній основі. І ми не робимо це якимось окремим форматом на Кабмін чи Верховну Раду. Що стосується безпосередньо цієї цифри (щодо мобілізації - ред), то ми цю цифру сформували, врахували її на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного некомплекту, формування нових частин, а також прогнозування наших втрат. Озвучувати цю цифру або окремі розділи по цих цифрах я не можу. Це є військовою таємницею", - наголосив Залужний.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції президент України Володимир Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Велика мобілізація 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки узялася така цифра 5.00 5 2
Політика / Україна
27.12.2023 333
Еще материалы раздела «Україна»