<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2023 425

Залужний прокоментував новий закон про мобілізацію та пояснив, хто його готував

Збройні сили працювали щодо цього питання з Міністерством оборони як суб'єктом законодавчої ініціативи.

dad5406b20a4a00d02dd233f593e8849_27.12.23

Проєкт закону про мобілізацію готували Збройні сили та Міністерство оборони. Проте ні ЗСУ, ні Генштаб не подавали до Кабміну документа, оскільки позбавлені такої функції. Пише ТСН. 

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Жодних подань Збройні сили не робили на Кабінет міністрів. І не можуть робити, бо Збройні сили, Генеральний штаб позбавлені такої функції як законодавча ініціатива. Тому Збройні сили ніяких документів не подавали та, відповідно, жодних законопроєктів не вносили”, - наголосив Залужний.

За його словами, Збройні сили працювали щодо цього питання з Міністерством оборони як суб'єктом законодавчої ініціативи, відповідно, у складі робочих груп працювали фахівці.

“Вони слідкували, щоб не було порушень механізмів у військовому управлінні. В управлінні бойовими діями, щоб на законодавчому рівні не було ухвалено рішення, яке могло б завадити роботі командування. Ми працювали в такій робочій групі, і я так розумію, що Міністерство оборони подавало ці пропозиції до Кабінету міністрів. Наша позиція проста - нам потрібні зброя, боєприпаси та люди”, - додав Валерій Залужний.

Нагадаємо, що до Верховної Ради України внесли законопроєкт №10378 про удосконалення мобілізації та військового обліку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Залужний прокоментував новий закон про мобілізацію та пояснив, хто його готував 5.00 5 2
Політика / Україна
27.12.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»