<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
26.12.2023 291

ПриватБанк позбавиться 60 тисяч безнадійних кредитів українців

Державний ПриватБанк вирішив продати права вимоги за портфелем безнадійних кредитів. Їх подальше обслуговування занадто витратне для банку.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Згідно з умовами продажу, на початку 2024 року професійним учасникам ринку буде запропоновано портфель сумою 500 млн грн, який включатиме понад 60 тисяч споживчих кредитів наданих фізичним особам без забезпечення, які списані за рахунок сформованих резервів.

Як зазначили в прес-службі, мова йде виключно про кредити, класифіковані як "безнадійні". Тобто свого часу банк пропонував цим клієнтам програми реструктуризації, проводив роботу з погашення заборгованості, використовуючи всі інструменти, включаючи, примусове стягнення.

Водночас з портфелю для продажу виключені кредити, за якими боржниками є військовослужбовці, мобілізовані та мешканці територій, на яких проводяться активні бойові дії або які є тимчасово окупованими.

Як зазначили банку, витрати банку на подальше супроводження портфеля з урахуванням судових зборів перевищують очікувану ціну продажу.

Права вимоги за таким портфелем будуть запропоновані на платформі системи електронних торгів Мінюсту СЕТАМ та включатимуть лише тіло кредиту та нараховані відсотки. Продаж боргу буде здійснено шляхом проведення відкритих та прозорих торгів шляхом покрокового зниження початкової (стартової) ціни.

До участі у торгах будуть допущені фінансові компанії, які мають діючу ліцензію на надання коштів у позику та/або послуги з факторингу.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПриватБанк позбавиться 60 тисяч безнадійних кредитів українців 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
26.12.2023 291
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»