<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
28.12.2023 299

Для росіян більше не існує безпечного тилу: Коваленко пояснив, що для РФ означає втрата винищувачів

У грудні 2023 року російська тактична авіація зазнала одних із найважчих втрат.

e7b2f8ffbb909208e536a1bd42326860_28.12.23

Російські окупанти під кінець цього року втратили “відчуття безпечного тилу”. Саме наприкінці 2023-го армія РФ втратила одразу декілька своїх літаків. Пише ТСН. 

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

“У грудні 2023 року російська тактична авіація зазнала одних із найважчих втрат у гранично короткі терміни. Спочатку це був удар дронами по аеродрому Морозовськ 17 грудня, на якому базувалися переважно фронтові бомбардувальники Су-34 і, згідно з попередньою інформацією, щонайменше два з них за результатами нальоту були виведені з боєздатного стану. Потім це було падіння 22 грудня Су-34 в Херсонській області, за результатами якого ВКС РФ втратили одразу 3 дорогі літаки. А на 25 грудня було збито Су-30СМ над Чорним морем і Су-34 на Маріупольському напрямку”, – наголосив Олександр Коваленко.

Він також додав, що у проміжках між цими “відмінусуваннями” окупанти втратили ще Су-24М, а крім того – ще декілька штурмовиків Су-25. Про ці втрати росіяни писали, що це був “дружній вогонь”.

“Проте за даними Генерального штабу ЗСУ, лише 2023 року ВКС РФ втратили в Україні 46 бойових літаків, без урахування випадків “friendly fire”, катастроф на території Росії та незрозумілих інцидентів на російських аеродромах у ближній тиловій зоні. Адже, здавалося б, 27 лютого 2022 року російський генерал Конашенков заявляв, що повітряний простір над Україною повністю перебуває під контролем ВКС РФ, а ППО України нейтралізована. Тим часом станом на кінець 2023 року для російської авіації стає небезпечним не лише перебування в повітряному просторі тимчасово окупованих територій, а й у своєму власному та на своїх аеродромах зокрема”, – наголосив Коваленко.

Він також підкреслив, що росіяни, не маючи можливості використовувати авіаційне ракетне озброєння в зоні бойових дій, перейшли “на тотальне застосування авіаційних бомб, які після доопрацювання встановлюваними універсальними модулями планування та корекції польотом застосовувалися на відстані за 30 км і більше до підльоту до лінії боєзіткнень”.

“Звичайна, навіть стара радянська авіаційна вільнопадаюча бомба ФАБ-250/500/1500 перетворювалася на далекобійний засіб ураження з підвищеними показниками точності. Це дозволяло російській авіації використовувати безмежні запаси цих бомб у режимі 24/7 з мінімальними ризиками як для пілотів, так і для самих машин. Саме цей фактор не лише стримував наступ СОУ, а й дозволяв російським військам ефективніше наступати, особливо в районі Бахмута, а зараз Авдіївки. Але втрата протягом одного тижня одразу кількох літаків, особливо носіїв КАБ – Су-34, змушує російське командування терміново переглядати стратегію застосування тактичної авіації", - зазначив Коваленко.

Нагадаємо, що впродовж 23-24 грудня сили ППО України збили 4 російські літаки Су-34. Це відчутний удар по ворогові.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для росіян більше не існує безпечного тилу: Коваленко пояснив, що для РФ означає втрата винищувачів 5.00 5 1
Політика / Україна
28.12.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»