<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
27.12.2023 352

РФ ініціювала неформальне засідання Радбезу ООН, запросила пропагандистів, - ГУР

Російська Федерація ініціювала проведення неформального засідання Ради безпеки ООН, аби вкотре поскиглити та повторити свої наративи. Зокрема запросила пропагандистів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Неформальне засідання за так званою "Формулою Аррія" Росія планує провести 27 грудня. Назва заходу: "10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву".

Як пояснює ГУР, "Формула Аррія", це формат неформальних зустрічей, на якому представники країн можуть провести відвертий обмін думок. Зокрема на засіданні не діють жорсткі процедурні правила, у зв'язку з чим можна залучати учасників, які не дотичні до дипломатичної роботи.

"Тобто люди, "яких корисно було б заслухати". Разом з тим, цей формат справді буває корисним, коли дипломати мають відверто обговорити неоднозначні питання поза офіційних процедур", - додає ГУР.

В межах засідання росіяни вкотре спробують розповісти слухачам про "неонацистську природу "київського режиму" та його збройних формувань". Також серед інших тем:

  • "історія нацизму в Україні та його сучасний стан";

  • "злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України".

Документ, який було представлено на адресу Генерального секретаря ООН, не містить "свіжих" ідей й вкотре повторює традиційне скиглення російської пропаганди. Терористи планують знову спробують виправдати розв'язану війну планами "захистити мирне населення на сході та півдні України".

Цього разу росіяни вдались до певного "ноу-хау". Серед запрошених гостей:

  • міністр внутрішніх справ часів Януковича - Віталій Захарченко;

  • один з командирів "Беркуту" - Дмитро Сабін;

  • російські пропагандисти - Максим Григор’єв та Михайло Хазін.

"Загалом, інтерес до анонсованого заходу з боку членів Ради безпеки ООН вкрай низький. Більшість з них буде представлено так званими "експертами". Тобто, радниками чи другими секретарями. Вони не налаштовані "корисно слухати" Захарченка, натомість мають намір висловити позицію своїх держав щодо "реального стану справ", - додає ГУР.

Захід, ймовірно, розрахований здебільшого на "внутрішню" російську аудиторію, оскільки інтерес з боку міжнародних медіа практично на нульовому рівні.

"Відтак, російська дипломатія остаточно перетворюється на генератор божевільних ідей, які ніхто у світі не сприймає всерйоз. Вочевидь, засідання є частиною програми "виборів Путіна (Володимир Путін, російський диктатор, - ред)", які заплановані на березень 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ ініціювала неформальне засідання Радбезу ООН, запросила пропагандистів, - ГУР 5.00 5 1
Політика / Світ
27.12.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»