<
НОВИНИ ДНЯ: Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардепвсі новини дня
Політика
Україна
28.12.2023 356

Очільник Мінфіну заявив, що поки що не знає, де брати гроші на посилення мобілізації

Марченко розповів, що штучно збільшити видатки не вийде, адже "їх просто немає".

5bc4ef1ca5c3adb71adbe368620a0e40_28.12.23

Міністерство фінансів очікує пропозицій від Міноборони та Генерального штабу щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію, бо грошей у бюджеті на це немає. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час ютуб-проєкту Forbes "Business Breakfeast".

"Я б дав можливість Генеральному штабу разом із Міноборони знайти підходи в цьому питанні та запропонувати рішення, як вони бачать оптимізацію видатків. Бо ми виснажили наш внутрішній потенціал для фінансування військових потреб, і просто штучно, умовно кажучи, збільшити суму – не вийде так, адже їх просто немає", – каже Марченко.

За його словами, Мінфін очікує на інформацію щодо масштабів мобілізації та термінів, а також необхідних витрат.

Марченко визнав, що озвучені президентом Зеленським обсяги фінансування (500 млрд гривень у разі призову пів мільйона осіб) є коректними.

Міністр пояснив, що є багато факторів, які впливають на ці розрахунки, зокрема:

  • терміни мобілізації та демобілізації;
  • забезпечення підрозділів.

"Якщо нам потрібно буде знайти кошти, то нам потрібно розуміти в часі – їх потрібно знайти вже сьогодні, чи це березень-квітень-травень, можливо, друге півріччя. Тобто мені потрібна картина, як міністру, тоді можна буде говорити про забезпечення цих потреб", – зазначив очільник Мінфіну.

Він додав, що саме Міноборони рахує потреби ЗСУ, визначає можливі джерела оптимізації існуючих потреб і виходить з Мінфіном на спільне рішення.

"Ми таку потребу від Міноборони не отримали, з Генштабом ми безпосередньо не працюємо", – підсумував Марченко.

Раніше Сергій Марченко заявив, що "не розуміє", чому військові на фронті купують речі за власні гроші.

Оценка материала:

5.00 / 1
Очільник Мінфіну заявив, що поки що не знає, де брати гроші на посилення мобілізації 5.00 5 1
Політика / Україна
28.12.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»