<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2023 407

"Це дуже страшно": військовий про перший бій на фронті

В перший свій бойовий вихід він провів на "нулі" місяць.

30e9d0381ef23b0f772baeb25134e2ac_29.12.23

Перший бойовий досвід - дуже страшний, оскільки “штучні” вибухи на учбовому полігоні замінилися пострілами з танку по наших позиціях.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів солдат-штурмовик 3 роти 8 батальйону 10 ОГШБ "Едельвейс" Олександр Міненко.

"Це було дуже страшно. Я не знав що, куди, як, навіщо, як це робити... Паніки не було, було таке відчуття незрозумілості, що тобі робити, як діяти. Тому що "учебка" – там немає вибухів, по тобі танки не стріляють. Там є вибухи, але ж ти розумієш, що це не насправді і мені від того нічого не буде", - пригадав військовий.

За його словами, в перший свій бойовий вихід він провів на "нулі" місяць.

"Це було в перший раз і це було дуже важко... На перший вихід був такий напрямок, що наступу не було з ворожого боку, просто стояли в обороні... "жесті" якоїсь там не було", - додав Олександр Міненко.

Нагадаємо, що росіяни похвалилися знищенням Leopard 1 на фронті - в ЗСУ розповіли, яка доля танка та його екіпажу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це дуже страшно": військовий про перший бій на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
29.12.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»